Våra verksamheter

Kuttergården

Dianthus Omsorg bedriver fritidsverksamhet i våra lokaler på Kuttervägen 5, Näsbypark, (på hörnet av Helleborusskolan). Där bedriver vi "After school" för barn och ungdomar mellan 12-18 år.

Lokalerna har 5 st rum, ett stort gemensamhetsrum där man kan titta på film, pyssla, soffhäng och äta Mellis. Vi har också datarum med flera speldatorer, ett pysselrum, ett tv-rum med PS4 samt ett relaxrum. Utomhus har vi en liten plan där vi kan fika, grilla och äta utomhus.

Vi har nära till Dianthus egna gård, Lilla Mossen (ca 10min med bil) där vi har möjlighet att på lov träffa hästar och andra djur. Vi gör även aktiviteter utanför våra lokaler och har bland annat nära till Täby Centrum, sjöar och skog, bad, lekparker, yomp etc.

Verksamheten

Dianthus, Kuttergårdens "After school" vänder sig till barn och ungdomar 12-18 år som är normalbegåvade med diagnos inom Autismspektrum och är berättigade till LSS. Vi har 5 stycken fastanställda och ca 25 barn som är berättigad korttidstillsyn. All personal genomgår utbildningar i Lågaffektivt bemötande.

Vår verksamhet är öppet alla helgfria vardagar, måndag- fredag 07.00-17.00

Välkommen på besök! Kontakta oss


Videbacken

Dianthus Omsorg bedriver korttidsvistelsen Videbacken i vårt mysiga hus beläget mitt i Roslagsnäsby i Täby. Där bedriver vi korttidsvistelse för ungdomar från 15år och upp till 24 år.

Huset har 11st sovrum, ett stort vardagsrum och kök där vi lagar mat och har film och spelkvällar. Vi har också datarum, med flera speldatorer, ett PS5 rum, ett pyssel/ kreativt rum, ett musikrum samt ett SPA. Utomhus har vi en stor trädgård där vi kan fika, grilla och äta utomhus.

Vi har nära till Dianthus egna gård, Lilla Mossen(ca 10min med bil) där vi har möjlighet att träffa hästar och andra djur. Vi gör även aktiviteter utanför korttids och har bland annat har vi nära till Täby Centrum, sjöar och skog.

Verksamheten

Dianthus Omsorg AB slog upp dörrarna till vårt första korttidsverksamhet, Citrusbacken den 18 Januari 2018. Efter det har vi utökat vår verksamhet för att kunna följa våra barn och unga ända upp tills de är vuxna.

Dianthus korttidsvistelse vänder sig till ungdomar 15-24 år som är normalbegåvade med diagnos inom Autismspektrum och är berättigade till LSS. Vi har 9 stycken fastanställda. Vi har möjlighet att ta emot ungdomar som är berättigad korttidsvistelse olika antal dagar per månad. Vi har möjlighet till att ha 11st ungdomar sovandes samtidigt. All personal genomgår utbildningar i Lågaffektivt bemötande

Vår verksamhet är öppet årets alla dagar, dygnet runt.

Välkommen på besök! Kontakta oss

Citrusbacken

Dianthus Omsorg bedriver korttidsvistelse i vårt familjära radhus i Täby Kyrkby. Där bedriver vi korttidsvistelse för barn och ungdomar mellan 10-18 år.

Huset har 5 st sovrum, ett vardagsrum och ett kök där vi har film och spelkvällar. Vi har också datarum med flera speldatorer och PS4 och en pyssel- och spelhörna. Utomhus har vi en liten trädgård där vi har studsmatta och där vi kan fika, grilla och äta utomhus.

Vi har nära till Dianthus egna gård, Lilla Mossen (ca 10min med bil) där vi har möjlighet att träffa hästar och andra djur. Vi gör även aktiviteter utanför korttids och har bland annat nära till Täby Centrum, sjöar och skog.

Verksamheten

Dianthus Omsorg AB slog upp dörrarna till vår korttidsverksamhet den 18 Januari 2018. Citrusbackens korttidsvistelse vänder sig till barn och ungdomar 10-18 år som är normalbegåvade med diagnos inom Autismspektrum och är berättigade till LSS. Vi har 7 stycken fastanställda och ca 25-30 barn som är berättigad korttidsvistelse olika antal dagar per månad. Vi har möjlighet till att ha 5 barn sovandes samtidigt. All personal genomgår utbildningar i Lågaffektivt bemötande.

Vår verksamhet är öppet årets alla dagar, dygnet runt.

Välkommen på besök! Kontakta oss

Rosen

Rosen är en Dagligverksamhet som ligger centralt i Täby/ Roslagsnäsby. Vi har en verksamhet där fokus ligger på att hitta stimulerande och högmotiverande arbetsuppgifter som utvecklar de olika personernas färdigheter för att klara ett vuxenliv och bli en trygg och självständig individ. Vår verksamhet ligger så det enkelt går att ta sig kommunalt alt med bil/ taxi till oss.

Våra olika arbetsområden är:

Mark och trädgård
Huddagis
Hushållstjänst
It-Grupp
Lilla Mossen ( Arbete på vår gård med djur och gårdsarbete)

Vi är också behjälpliga med att stötta, hitta praktikplatser och introducera och utslussa individer ut i arbetslivet med personliga upplägg och handledning.

Dianthus Dagliga verksamhet vänder sig till unga vuxna från 16 år som är normalbegåvade med diagnos inom Autismspektrum och är berättigade till LSS. Vi har 5 stycken fastanställda. Vi har möjlighet att ta emot brukare som är berättigad dagligverksamhet/ arbetsträning. Vi har 12st platser per dag. All personal genomgår utbildningar i Lågaffektivt bemötande

Vår verksamhet är öppet måndag- fredag alla dagar per år som inte räknas som helgdagar.

Välkommen på besök! Kontakta oss

Livingroom with chairs and couchLivingroom with chairs and couch
Smiling girl with headphones holding a penSmiling girl with headphones holding a pen

Vi berättar gärna mer, hör av dig till oss.

Kontakt